Anesi Lab Harmony P-Biotics

 

Een unieke mix van pre- en postbiotische actieve werkstoffen ter ondersteuning van een gezond microbioom
voor een evenwichtige, gezonde, veerkrachtige huid.

 Voor wie is Harmony geschikt?

Of je huid nu van nature kwetsbaar is, of je huid gevoelig is voor leefstijlfactoren of af en toe een heftige reactie heeft. Ze hebben allen last van onderliggende ontstekingen en een verstoord microbioom.

Een gevoelige huid heeft een verzwakte huidbarrière en is niet in staat zich te verdedigen tegen milieuagressies. Ontstekingen zijn een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Harmony is vakkundig ontwikkeld voor de gevoelige, kwetsbare en reactieve huid.
De formules met hoge tolerantie versterken de afweer van de huid door het microbioom te versterken en te voeden om ontstekingen te verminderen en het evenwicht en de uitstraling te herstellen.

Het begrijpen van een gevoelige huid

Gevoeligheid van de huid kan een voortdurende zorg zijn, of een tijdelijke aandoening. Gevoeligheid is niet gerelateerd aan een specifiek huidtype, hoewel droge huidtypes de neiging hebben om gevoeliger te zijn.

Sensitief geboren: Sommige huiden zijn van nature kwetsbaar en lijden aan aanhoudende gevoeligheid.

Levenstijl: Slechte voeding, alcohol, stress en emotionele disbalans kunnen allemaal het delicate evenwicht van de huid aantasten en opflakkeringen van gevoeligheid veroorzaken.

Milieu: Plotselinge temperatuurschommelingen, vooral bij kouder weer, kunnen de huid kwetsbaar maken voor een trekkerig gevoel en/of roodheid. Milieuvervuilingsdeeltjes verstoren de huidbalans en veroorzaken schade en verhoogde gevoeligheid.

Cosmetische producten: Roodheid, trekkerig gevoel en jeuk kunnen worden veroorzaakt door agressieve huidverzorging of onjuist gebruik. Wanneer de lipidenbarrière wordt aangetast, verdampt essentieel vocht en veroorzaakt roodheid en schilfering, wat resulteert in een slechte genezing van de huid. Reactie op cosmetica veroorzaakt ook tijdelijke gevoeligheid van de huid.

Hormonaal: Fluctuerende hormonen kunnen onbalans en gevoeligheid veroorzaken. Tijdens de menopauze verminderen afnemende oestrogeenspiegels de productie van hyaluronzuur en ceramide, wat resulteert in een verzwakte huidbarrière, de huid kan droog en geïrriteerd raken. Voor sommigen kan een onbalans in testosteron de talg verhogen en kunnen puistjes en acne bij volwassenen ontstaan.

Waarom is het huidmicrobioom zo belangrijk?

Onze huid heeft een onzichtbaar ecosysteem van micro-organismen, bekend als het microbioom. Deze organismen, zoals bacteriën en gisten, zijn essentieel om onze huidbarrière gezond, in balans en beschermd te houden. Wanneer het huidmicrobioom verstoord raakt heeft dit invloed op hoe onze huid eruitziet en zich gedraagt. De meest voorkomende huidproblemen houden vaak verband met een onevenwichtig huid microbioom, waaronder gevoeligheid, vroegtijdige veroudering en zelfs acne.

 Tekenen van een verstoord microbioom

  • Toename van gevoeligheid en opvlammingen

  • Irritatie, trekkerig gevoel of roodheid

  • Herstel van huidbeschadigingen duren lang

  • Dofheid van de teint en schilfering

  • Vroegtijdige veroudering

De A, B, C of P-BIOTICS!

Pre-Biotics: Stimuleer de groei van nuttige micro-organismen om de diversiteit van het microbioom te vergroten en de huid te helpen bloeien. Prebiotica zijn meestal plantaardige suikermoleculen en oliën met gezonde koolhydraten die het microbioom van de huid lekker vindt. Prebiotica voeden en balanceren het microbioom om de huidbarrière gezond te houden.

Pro-Biotics: Levende bacteriën die kunnen helpen om het microbioom van de huid in evenwicht te brengen en te versterken, maar die moeilijk te gebruiken zijn in huidverzorgingsformules vanwege de instabiliteit en korte houdbaarheid.

Post-Biotics: Bijproducten van gefermenteerde levende micro-organismen (in plaats van levende micro-organismen) om de huid te voeden en te beschermen. Postbiotica bieden een voedingsbron (antioxidanten, antimicrobiële peptiden) en helpen de overgroei van bacteriën te onderdrukken. Ze spelen een belangrijke rol bij het van nature rijk en divers houden van deze microbenpopulatie.

HARMONY FORMULAS HARNESS THE POWER OF PREBIOTICS AND POSTBIOTICS.

PRE-BIOTICS

Squalaan: Prebioticum uit suikerrietderivaat.
Voordelen: Verhoogt de diversiteit van het microbioom en levert antioxidanten en essentiële vetzuren. Verhoogt de stevigheid van de huid. Verzacht en vermindert fijne lijntjes en rimpels.

BioecoliaI: Een alfa-glucaan-oligosacharide verkregen uit natuurlijke suikers na een enzymatisch proces. Voordelen: Stimuleert de groei van nuttige flora. Beschermt het ecosysteem van de huid, houdt het gezond en herstelt de balans wanneer dat nodig is. Stimuleert de aanmaak van antimicrobiële peptiden, essentieel voor de gezondheid van de huid.

Emulium® Mellifera M: Mengsel van jojoba, glycerine, bijenwas.
Voordelen: Hydrateert, kalmeert en beschermt tegen vervuiling en extreme omgevingsfactoren. Geeft helderheid zachtheid en gladheid van de teint. Het past zich automatisch aan het huidtype en klimaat aan voor een zijdezachte finish.

POST-BIOTICS

Fermentatie Complex

Gefermenteerde oliemix van argan, zonnebloem en olijf met krachtige botanische mix van shiunko- en zoethoutextracten.

Fermentatie Olie Technologie: Geen chemicaliën, additieven of silicium, en in vergelijking met gewone plantaardige oliën levert het een niet-vette textuur, hogere hydratatie en betere absorptie.
Voordelen: Rijk aan essentiële vetzuren om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van externe factoren.

Shiunko: Kalmerende zalf van traditionele Aziatische geneeskunde gemaakt van Angelica Gigas-wortel en Gromwell-wortel. Voordelen: Rijk aan antioxidanten en brengt de huid in balans. Ontstekingsremmend. Remt collagenase- en elastase-enzymen om verlies van elasticiteit te voorkomen voor een stevigere, helderdere teint.

Zoethout wortel: Uitstekende verhelderende, verzachtende en ontstekingsremmende en anti-irriterende werking. Voordelen: Stralende en heldere teint.

Gentle Cleansing Milk: stress-free cleansing 

Hydra-calm Mist Toner: restore skin equilibrium

Recovery Booster Complex: restores resilience & radiance

SOS Rescue Serum: quickly recover glowing skin #EDB0ED

Beauty Sleep Mask: wake up to beautiful skin

Harmony Brightning Peel: COMING SOON!