De zon, je vriend of je vijand?

Onze collectie zonnecosmetica

DE ZON vriend of vijand?

 • Bron van vitamine D: ondersteunt het immuunsysteem en de opname van calcium.
 • Verhoogt weerstand tegen infecties, versterkt de spieren, en verhoogt tolerantie tegen stress.
 • Verlaagt de bloeddruk en hartslag.
 • Gunstig bij verschillende huidproblemen zoals eczeem, huidinfecties en acne.
 • Een mooie bruine tint geeft een gezonde en vitale uitstraling.
 • Werkt tegen de winterdepressie.

UVA stralen (ultraviolet)

Zorgen direct voor het, tijdelijke, oppervlakkige kleurtje en dringen veel dieper in de huid dan UVB. UVA stralen veroorzaken rimpels en pigmentvlekken. 93% van de zonnestralen zijn ultraviolet.

UVA stralen: zijn voor 35% verantwoordelijk voor huidkanker.

UVB stralen: langdurig bruin kleurtje verbrandt huiduitslag 65% verantwoordelijk voor huidkanker.

IR (infrarood): vroegtijdige veroudering cellulaire DNA verandering. huidverslapping.

Nieuwe generatie fotostabiele filters

Deze nieuwe filters hebben een lagere concentratie, werken beter, en zijn fotostabiel. Dit wil zeggen: verminderen niet van kwaliteit.


Klik op het plaatje voor meer info


Lakshmi Sunveda zoncosmetica:

Producten uit de natuur, ruiken heerlijk naar de zomer. Beschermen de huid tegen zonbeschadigingen, veroudering, pigmentvlekken en verbranding. Het geheim: olie van maïs, sesam, jojoba, strobloem, zonnebloem en calendula verzorgen samen met Aloë vera extract en kamille de huid tijdens het zonnen. De combinatie van veilige synthetische filters bieden een breed spectrum UVA en UVB bescherming.

Lakshmi Sun Care producten hebben de nieuwste en niet toxische filter

Tinosorb® A2B

Een combinatie van een veilig synthetisch filter en reflecterende minerale pigmenten biedt een breed spectrum UVA en UVB bescherming. 

Met TINOSORB-technologie, de eerste uv-nano-filter opgenomen in de lijst van zonnefilters voor cosmetisch gebruik. Een nieuwe generatie groene en huidvriendelijke nano-deeltjes.

Klik op het plaatje voor meer info

Zonnecrème als dagverzorging

Ochtendritueel

Als je 's ochtends na het opstaan je huid gereinigd hebt met een milk of wasgel en een geschikte tonic kun je een serum aanbrengen. Een serum heeft een hoog gehalte aan werkstoffen, bijvoorbeeld om de wandjes van rode haarvaatjes te verstevigen of om de vorming van pigmentvlekken, die je afgelopen winter net weggepoetst hebt, tegen te gaan. Of voor de zonliefhebbers het splinternieuwe Global Ultra-Repairing Anti-Age Serum. Dit serum werkt effectief tegen alle factoren die rimpels verergeren (vrije radicalen, milieu en agressieve klimatologische middelen, UV-stralen, levensstijl, irritatieprocessen, leeftijd). Na je serum breng je een dagcrème aan.

Weet je dat het ook mogelijk is om in plaats van je dagcrème een BB crème, een getinte crème met een spf 30 zonproduct van Lakshmi Hydrasun spray. Deze is dun en trekt snel in.

Vooral voor een vette of een onrustige huid kun je er voor kiezen om direct na je serum een product te gebruiken die én een zonbeschermingsfactor heeft én hydrateert zonder de huid vet te maken. Mensen met een vette huid willen namelijk geen activatie van ontstekingen of een overdreven vette glans.

https://cosmeticabestellen.nl/collections/la-colline-eye-performance


Dames die in de overgang zijn en last hebben van opvliegers of mensen die bepaalde medicijnen slikken gebruiken vaak ook liefst een zo dun mogelijk product.

Avondritueel

's Avonds kun je je huidverzorging die je gewend bent weer aanbrengen of na een zonnebad een kalmerende en verfrissende aftersun.

Advies bij het zonnen

 • Zorg dat je huid geleidelijk went aan de zon en gebruik een breedspectrum product.
 • Breng zonnecrème ruim aan vóórdat je in de zon gaat.
 • Breng geregeld opnieuw aan. Vooral na transpireren en zwemmen.
 • Een gebruinde huid heeft óók bescherming en voeding nodig.
 • Vermijd de heetste uren 11.30 -16.30u en ga niet te lang in de zon.
 • Bescherm baby's en kinderen: smeer ze goed in, geef de juiste kleding aan en hou ze uit   de zon.
 • Moedervlekken, littekens en gevoelige plaatsen insmeren met een zeer hoge factor.
 • Zand, sneeuw en water reflecteren zonlicht. Ben voorzichtig!
 • Tijdens sporten buiten goed insmeren. Voorkom een zonnesteek.
 • Drink voldoende water!
 • Kalmeer en hydrateer je huid met een aftersun

Pas extra op als je medicijnen (o.a. antibiotica en ontstekingsremmers), parfum, deodorant of haarspray gebruikt. Deze kunnen de gevoeligheid voor de zon verhogen en uitslag of verbranding veroorzaken.

Eet veel rode en gele groente-en fruitsoorten zoals: wortel, tomaten, kersen en abrikoos. Deze bevatten veel vitamine A.

Gebruik de juiste hoeveelheid zonbeschermingsfactor en verwen je huid hierna met een vochtherstellende en kalmerende aftersun.

https://cosmeticabestellen.nl/collections/hydratating-and-nourishing

Ritueel voor een intense en langdurige bruine kleur

Het beste is het om 3 weken voor een zonnekuur of vakantie je huid voor te behandelen. Minimaal 1x per weekuitgebreid. Dit zal de reactie van de huid op blootstelling van de zon verbeteren.


Reinig je huid minimaal 3 x per week met een peeling

Gebruik voor je lichaam een ander soort peeling dan voor je gezicht. Voor je lichaam heb je een peeling die je dode huidcellen verwijdert en tegelijk een slanker maakt, drainerende en een verstevigende werking heeft. Bijvoorbeeld de heerlijk ruikende Draining anti-cellulite thalasso scrub. Voor je gezicht adviseer ik mijn persoonlijke lievelingspeelings die heerlijk voelen en ruiken en tegelijk een sublieme anti-aging werking hebben. La Colline Cellular Exfoliator en Cellular Modeling Bio-Peel.

>>https://cosmeticabestellen.nl/collections/exfoliant

Voor wie de huid wil klaar maken voor de zon

En voor wie sneller bruin wil worden kan producten gebruiken metbruiningsactivators en -versterkers.Insmeren met een geschikte lichaamscrème of olie is eigenlijk een must!

Als je niet smeert gaat op den duur je huid verdrogen en scheuren in het bindweefsel wat bijna niet te herstellen is. Alleen als je jong bent wellicht met de juiste producten.

Je lichaamshuid bestaat uit lagen, net als bij het gezicht, die je gevuld moet houden met o.a. hyaluronzuur. Ik noem het altijd "je matras". Als je matras inzakt lig je niet lekker meer en bij je huid gebeurt er hetzelfde. Hierdoor vallen er als het ware steunpilaren in je huid weg en krijgen de melanocyten meer kans om pigmentvlekken te krijgen. De elastische en collagene vezels gaan zodoende ook achteruit en verliest je huid zijn stevigheid en jeugdige uitstraling.

 

De zon is alleen een vijand als je geen beschermende maatregelen neemt. 

De zonbeschermingsproducten van de merken die Cosmeticabestellen.nl  verkoopt zijn in overeenstemming met de aanbevelingen van de Europese Commissie.