Lakshmi Holistische en Ayurvedische Massage

Holistische en Ayurvedische Massage voor thuis

Lakshmi en massage

Holistisch, afgeleid van het Griekse woord 'holos', betekent 'heel'.

Een holistische massage benadert de mens als een geheel. We bestaan niet alleen uit een lichaam, maar ook uit een emotioneel, mentaal en spiritueel (of energetisch) lichaam. Deze elementen samen vormen wie we zijn. Als er spanningen, problemen of blokkades in één gebied zijn, heeft dat invloed op alle andere gebieden. Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden.

Ayurveda, een holistische natuurwetenschap, biedt inzicht in onze eenheid met de natuur en leidt ons naar een gebalanceerd leven in harmonie met de natuur. Het biedt de basis voor welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid door middel van kruiden, reinigingskuren, massages met warme oliën, levensstijladvies, voedingsrichtlijnen, yoga, meditatie en meer. Ayurveda erkent verschillende lichaamstypes, die variërende behandelingen kunnen vereisen voor dezelfde klacht.

De sleutel tot welzijn ligt in de drie Ayurvedische dosha's: Vata, Pitta en Kapha

De combinatie van deze krachten bepaalt onze fysieke, mentale en psychologische eigenschappen en persoonlijkheid, waardoor we unieke individuen zijn.

De Ayurvedische dosha's zijn Vata (ruimte en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde). Iedereen heeft een unieke balans van deze elementen. Ze vervullen verschillende functies in ons lichaam en kunnen veranderen. Bijvoorbeeld, Pitta reguleert de spijsvertering, Vata de ademhaling en Kapha de vloeistofbalans. De balans van deze dosha's bepaalt wie je bent, zowel uiterlijk (zoals je haar, huid en lichaamsbouw) als innerlijk (zoals je persoonlijkheid).

Wanneer we geboren worden, zijn we over het algemeen in balans. Echter, voeding, klimaat en levensstijl kunnen deze balans verstoren. Ayurveda helpt om deze balans te herstellen.

Balans en disbalans

Mentale of fysieke klachten en ziekten weerspiegelen de balans of disbalans tussen deze dosha's. Ze zijn signalen dat je lichaam iets onder de aandacht wil brengen. Je lichaam kan emoties, gedachten en ervaringen vasthouden en ook weer loslaten.

Massage is een manier om dichter bij jezelf te komen. Het stelt je in staat om te voelen wat er in je lichaam en geest gebeurt. Door deze aanraking kun je contact maken met de boodschap achter je klacht, wat kan leiden tot inzicht en herstel van de balans in jezelf.

Als Ayurvedische massagetherapeut en gecertificeerd Lakshmi Professional, zal ik samen met jou je constitutie bepalen via observatie en een vragenlijst. Op basis hiervan zullen we specifieke oliën en natuurlijke producten gebruiken die diep kunnen werken op fysieke en mentale klachten.

We nodigen je uit om een consultatie te plannen om te ontdekken hoe Ayurvedische massage je welzijn kan verbeteren.

https://www.esthetischcentrumtilburg.nl/online-boekingsformulier

Producten voor thuis-massage

 

Holistische massage voor thuis lakshmi

Kuurverband 40 minuten

Een horizontale acht wordt in de wiskunde een lemniscaat genoemd en staat bekend als een symbool voor oneindigheid maar het heeft ook een spirituele betekenis en staat voor genezing.

En dat is wat we met een kuur gaan doen! We gaan je zowel mentaal als fysiek proberen te genezen door het metabolisme te balanceren, verzuring van spieren en gewrichten te alkaliseren door knopen los te masseren. Met specifieke massagetechnieken, kruiden, algen en essentiële oliën gaan we je cellen extra voorzien van zuurstof.
Een Lakshmi lichaamsbehandelings-kuur is een reeks van behandelingen die kort op elkaar volgen.

Een behandeling tijdens een behandelingskuur duurt 40 minuten waarbij we ongeveer de behandeling 1 à 2 keer per week herhalen.

Hierdoor boeken we beter resultaat op ernstigere emotionele en fysieke blokkades of kan je zelfs preventief je gezondheid beter bewaken.