Kapha - vette - acne huid

Kapha Ritueel voor de onzuivere huid

Probleem

Deze gezonde huidverzorgingslijn is ontworpen voor de vette en acne-gevoeligehuid met mee-eters en puistjes. Maar zeker ook geschikt voor de gecombineerde huid die verstopte poriën heeft doordat de huid uit balans is. Als je huid afwisselend van huidconditie is dan is dit ook een hele mooie lijn om je huid in een betere conditie te brengen.

Geheim

Het bijzondere is een mix van allemaal natuurlijke plantenextracten en essentiële oliën uit bloemen, planten en wortels met een reinigende, uitdrogende en normaliserende werking op de huid. Zoals kurkuma en een speciale microalg, Sebocea, die beide een remmende werking hebben op de talgproductie. Ze verminderen de glans op de huid ontstaan door huidvet en zorgen voor meer evenwicht in de talgproductie.

Resultaten

Na 28 dagen zijn de verwijde poriën met 48% en het glimmen van de huid met 38% verminderd. De mee-eters en puistjes zijn met 71% verminderd.

Als je de producten van de Kaphalijn van Lakshmi goed en iedere dag gebruikt, verdwijnen onzuiverheden in de T-zone, de huid wordt schoner, frisser en zuurstofrijker. 

De poriën kunnen weer ademen en je gezicht gaat weer stralen!

Kapha - huidverzorging voor de onzuivere, gemengde, vette tot acne huid.

Onder invloed van de natuurelementen Water en Aarde is de Kapha-huid een wat vettere, dikkere huid waarbij we de huidstofwisseling moeten gaan activeren en de talgproductie moeten gaan reduceren. Er is veel huidglans en talgproductie maar de huid kan ook vochtarm zijn. Samen met vuil en dode huidcellen stapelt het overtollig aan talg zich op in de talgklieren waardoor de huid vatbaarder is voor problemen die ontstaan door een verhoogde talgproductie. Acne, verwijde poriën, comedonen (mee-eters) en cystes komen aan de huidoppervlakte. 

Sterke punten van de Kapha-huid:
• de huid heeft niet snel last van rimpeltjes of lijntjes
• een mooie dikke en stevige huid

Aandachtspunten van de Kapha-huid:
• de huid heeft last van een verminderde doorbloeding
• de huid ziet bleek
• verstopte poriën, onzuiverheden en acne

Kapha is de zware en stagnerende energie die zorgt voor toename van weefsel in onze externe en interne natuur. Zwaarte in het lichaam, veel vocht vasthouden, vasthouden van afvalstoffen, depressieve gevoelens en snel aankomen zijn een gevolg van een te hoge Kapha dosha. Jouw huid heeft daarom de juiste huidverzorging nodig die ervoor zorgt dat het zelfherstellende vermogen van de huid wordt ondersteunt en je huid weer in balans komt. De Kapha-lijn heeft producten die mager zijn. Deze producten gaan de huid zeer licht voeden, ze reguleren de talgproductie en stimuleren de doorbloeding. Ook zijn ze diep zuiverend en verfijnen ze de structuur van grove poriën.

We raden jou de volgende producten aan:

 

Het beste uit de natuur voor jouw mooiste huid

De 100% natuurlijke huidverzorging van Lakshmi. Kostbare samenstellingen van natuurzuivere ingrediënten, etherische oliën en geselecteerde, heilzame planten ondersteunen jouw huid. De huidverzorging van Lakshmi ondersteunt volgens de Ayurvedische filosofie, het natuurlijke ritme van je huid met het verzorgingsconcept reinigen, scrubben, versterken en neutraliseren, verzorgen en vitaliseren. Dit ritme komt terug in zowel het reiningingsritueel als de dag- en nachtverzorging.

Ontdek hier de 6 stappen van het Lakshmi Beauty Concept die geschikt zijn voor jouw huidbeeld.

Stap 1 & 2 is reinigen en peeling

Besteed jij genoeg aandacht aan het reinigen en peelen van je huid? Dit is de eerste stap in het Lakshmi Beauty Concept en is de basis voor een mooie huid die in balans is. Gun jezelf en je huid een frisse start van de dag en een goed herstel tijdens de nacht met o.a. de Kapha Purifying Gel met Jojoba. Met deze diepe reiniging wordt de huid op een zachte wijze gereinigd en voorbereid op de volgende stappen van het verzorgingsritueel.

Het is goed om te weten dat je dit niet hoeft te mengen met water zodat de werkstoffen goed ingemasseert kunnen worden. Heb je last van acne en diepe ontstekingen dan raden we je aan om de Soft Chandan Peeling Gommage 2 tot 3 keer per week te gebruiken. Het abrikozenpittenextract in deze peeling heeft een gladmakende werking van de hoornlaag. Het is ten zeerste aangewezen om het even te laten inwerken als een lysing – masker alvorens het van de huid te gaan scrubben. Het papaja-extract in deze peeling bevat enzymen, en verzwakt het intercellulaire “cement” dat de cellen van de opperhuid losweekt en helpt de onzuiverheden op te lossen die de poriën verstoppen, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd, hieroor zal de bovenste huidlaag lichter, soepeler en zachter worden met een natuurlijk fris gevoel en een fantastische glow.
Tip! Niet scrubben bij actieve acne of ontstekingen, wel gebruiken als lysing – masker.

Stap 3 is versterken en neutraliseren

Versterken en de ph-waarde van de huid neutraliseren is stap twee in het verzorgingsritueel van Lakshmi.

De Kapha Perfection Tonic met Tea Tree stimuleert het zelfherstellende vermogen, kalmeert jouw vette, onzuivere huid en brengt haar in balans. Verdeel de lotion op je handen over je gezicht en druk deze vervolgens met de vingertoppen zacht in je huid. Dit product is geschikt voor ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken na de reiniging Heilzame plantenextracten, zoals Propolis en Clary Sage, activeren de stofwisseling van je huid en zorgen voor een gezonde teint.

Tip: Deze fijne tonic gedrenkt op een vliesmasker is geschikt als masker om grove poriën te gaan verminderen, talgafscheiding te reduceren, te normaliseren en om de helderheid, de doorbloeding en de frisheid van de huid te gaan herstellen.

Stap 4 vitaliseren

Een serum is een zeer belangrijke stap om je huid in de diepte te gaan herstellen. Daarom raden wij voor je dag- en nachtcrème, het Kapha Detox Serum aan te brengen. Dit vetvrije serum geeft impulsen af die het herstelproces gaat stimuleren. Het helpt jouw huid om te regenereren en herstelt haar natuurlijke evenwicht met als resultaat een stralende huid. Naast een crème serum heeft Lakshmi ook een olieserum op basis van kostbare plantenextracten. Het Immortel olie-serum kun je in de winter meer gaan inzetten als nachtserum of wanneer je huid meer behoefte heeft aan voeding.

Stap 5 is balanceren

Lakshmi raad bij huidproblemen en het sneller in balans komen van de huid, het gebruik van een masker aan, 2x per week.

Kapha Sebum Balancing Mask helpt de huid namelijk bij het verwijderen van vuil en kan overtollig talg absorberen. Het regelmatig gebruik van een gezichtsmasker verwijdert ook dode huidcellen, hierdoor blijft je huid langer schoon en voorkom je dat poriën verstoppen en heb je een stralerende huid

Stap 6 – verzorgen en voeden

De laatste stap in het Lakshmi Beauty Ritueel is verzorgen en voeden.

Ochtend – verzorgen
Voor jouw huidbeeld raden wij de Kapha Pure light cream, matterende crème met Salie aan, dankzij de werking van de essentiële olie gember en een mix van andere ontgiftende werkstoffen, waaronder het Ayuverdische Guggul-extract dat een sterke beschermende werking heeft, normaliseert deze dagcrème overmatige talgafscheiding en verwijdert mee-eters en onzuiverheden.

Avond – voeden
Wanneer jij ‘s nachts tot rust komt en alles wat je overdag hebt meegemaakt verwerkt, is je huid volop in de weer om te herstellen. Daarom raden wij voor ’s avonds de antibacteriële Kapha Sebo Balance Cream met Kurkuma (Turmeric) crème aan. Deze nachtcrème geeft impulsen af die dit nachtelijk herstelproces stimuleren. Het bevat essentiële oliën van Salvia en Kurkuma in combinatie met de edelstenen Robijn, Opaal en Zink verwijderen vrije radicalen en verbeteren de algehele huidstofwisseling. Het bevordert het metabolisme en vernieuwt de opperhuid en geeft diepe voeding en hydratatie aan de huid.

Maak jouw verzorgingsritueel compleet

Huidproblemen ontstaan door stagnatie en verzuring van onze cellen. Het slecht aan-en afvoeren van voedingsstoffen en afvalstoffen is bij stress eerder regelmaat dan uitzondering. Maak daarom jouw verzorgingsritueel compleet met de ontgiftende Tisama kruidenthee Kapha Dren en volg een Alkaliserend voedingsprotocol aanvullend met de Alkaline voedingssupplementen. Van binnenuit worden zo afvalstoffen afgevoerd en tekorten van mineralen en vitaminen aangevuld wat bijdraagt aan het bekomen van een matte teint zonder ontstekingen.

Extra tips! Met de Coconut eyemake-up Remover reining je op een milde manier de gevoelige huid rondom de ogen en met het H2O micellair water kan je zowel je gezicht alsook de ogen op een zachte wijze reinigen en alle make-up resten doen verdwijnen.