Moisterizing - hydrateren van je huid is belangrijk!

Vocht - vocht - hydratatie

Het is altijd belangrijk, elk jaargetijde, om je huid te hydrateren. Het vochtgehalte in je huid houdt je huid fit en gezond en het zorgt dat de werkstoffen in je serum en crème vervoerd worden. Ook zorgt een goed gehydrateerde huid dat de afvalstoffen beter afgevoerd worden. De afweer van je huid wordt sterker en beter bestand tegen bacteriën en schimmels.

Een huid die goed in balans is is een huid met vocht, een goed gehydrateerde huid.

Je huid zal er jonger uitzien met minder lijntjes omdat je huid als het ware opgevuld blijft. Je huid blijft in zijn beste conditie. Kom je vocht tekort, wat zeker voor een droge huid heel belangrijk is, dan gaat de huid trekkerig aanvoelen en kan zelfs gaan jeuken van droogte. Later kan dan eczeem ontstaan.

De zon en je huid

De zon heb je nodig maar als je je huid niet goed hydrateert met een serum en/of crème kunnen er allerlei huidproblemen ontstaan.

Door droogte ga je meer rimpeltjes zien en kun je pigmentvlekken krijgen. Een huid met gesprongen adertjes of een geïrriteerde rode huid moet al helemaal uit de hete zon blijven. De vroege ochtendzon of voorjaarszon, dat kan wel.

Huidveroudering, pigmentvlekken, verbranding, confettihuid (witte vlekjes), vervellen en huidkanker dat kunnen de gevolgen zijn van zonnestralen. Een belangrijke stap in het voorkomen van huidverstoringen is de reiniging van de huid met echt goede producten. Vaak wordt dit onderschat. Meer lezen over de oorzaak van huidverstoringen: https://www.esthetischcentrumtilburg.nl/blog/oorzaak-huidverstoringen.

Met een goed verzorgde huid geeft de zon ook veel moois. Vitamine D bijvoorbeeld geeft een goede weerstand en sterke botten. Maar zorg dat je nooit verbrand, dus blijf tussen 12u en 15u uit de zon! En weet je dat je met een SPF in je crème toch bruin wordt? Je blijft zelfs langer bruin omdat je niet verbrandt.

Een goed humeur

De zon verhoogt de aanmaak van serotonine en endorfines. Stofjes die onze hersenen positief beïnvloeden. Minder stress, bloeddrukverlagend.

Tips voor een dagverzorging (maak er een automatische routine van)

 • Reinig je huid goed in de ochtend
 • Verwijder 2/3 keer per week dode huidcellen
 • Gebruik een vochtherstellend serum met hyaluronzuur
 • Een crème afgestemd op jouw huidtype eventueel direct met een SPF of
 • Een getinte dagcrème met een SPF of
 • Self tanning producten die de huid al vast voorbereiden
 • Eet voeding met veel vitamine C
 • Drink voldoende water

Zonneallergie

Een zonneallergie is persoonsgebonden. De een krijgt het wel de ander niet. Je bouwt een zonneallergie op en die gevoeligheid zal blijven bestaan. 

Bij een hitteallergie (ook bij zonneallergie) zie je vaak blaasjes die jeuken en je huid die opzwelt. Maar als je huid weer afgekoeld is verdwijnen die weer in tegenstelling tot bij een zonneallergie.

Als je "goedkope" reinigers gebruikt blijft er telkens een laagje stof of slechte ingrediënten op de huid achter, waardoor de hoornlaag verdikt en er geen werkzame stoffen hun werk kunnen doen. De huid kan dan niet ademen. Met als gevolg een vale huid en allerlei huidverstoringen. Acne, rosacea, couperose, huidverslapping en pigment donker of licht.

Maar juist ook als je géén reiniger gebruikt dan blijft er ook een laagje van stof, vet, make-up en dode huidcellen op de huid liggen waardoor de bovenste huidlaag, hoornlaag, verdikt, verstopt en zorgt dat je een doffe ongezonde huid krijgt. Voor elk huidtype hebben wij een geschikte reiniger ook voor de zeer gevoelige huid.

Wat doen "goedkope" reinigers (massa productie):

 • Drogen de huid uit
 • Leggen een laagje op de huid
 • Je huid droogt uit
 • Veroorzaken meer ontstekingsreacties
 • Er kunnen verstopte poriën ontstaan. Je serum en je crème werken niet goed. 

Breng je huid in goede conditie in alle jaargetijden met producten die op jouw huidtype aangepast zijn.  Met speciale samengestelde ingrediënten die zorgen dat je huid bevoorraad kan worden met vocht en zorgen dat je het vocht langer vasthoudt.

Hydraterende producten:

https://cosmeticabestellen.nl/collections/vochtarme-huid