Ontharen lichaam en gezicht

     

Groeiproces van een haar

Een haar heeft een groeiproces ook in de huid. Voordat de haar loslaat of dat je de haar verliest, hangt de haar eigenlijk los in de huid. 

Ontharen door middel van hars is bij veel mensen wel bekend. Je kunt strips kopen en het zelf doen.  Of warme hars gebruiken waar de haren in blijven kleven en net als een pleister de haren mee uit de huid trekt. De kans is groot dat de haren afbreken omdat je zelf misschien niet in de juiste richting de haren er uit kunt trekken. Strijk de hars met de haargroei mee op de huid en trek de hars tegen de haargroei in eraf.

Haren op de bovenlip, wangen, kin en lichaam kun je ook professioneel laten harsen. Donkere haartjes, witte, fijne of dikke haartjes. Hoe vaker je harst hoe minder de haren na verloop van tijd terugkomen.

Het harsen van de rug en schouders is tegenwoordig ook een veel gegeven behandeling bij Esthetisch Centrum Tilburg. Bij het ontharen van de rug komt meer bij kijken dan even hars erop en trekken maar.

Overgang

Als je in de overgang komt gaat er weer een ander proces in werking. Dan komen de stugge haren te voorschijn. Ook die kunnen geharst worden of elektrisch verwijderd worden. In deze fase van je leven krijg je weer nieuwe haren. Ook al heb je eerder de haren laten verwijderen. Als je in de overgang bent dan heeft je lichaam meer mannelijke dan vrouwelijke hormonen.

    

DEPILEND HARS

De Brazilian wax Gold Pearl omhult het haar nauwkeurig en subtiel en garandeert een zachte ontharing. Zacht en nauwkeurig. Het is geschikt voor alle delen van het lichaam, zelfs de meest gevoelige.

EPIL START GEL

Specifieke pre-epilatie routine die de huid verzacht, reinigt en voorbereidt op ontharing. Bevat Aloë, Gist, Calendula, Kamille, Althea en Tea Tree en voorkomt en vermindert irritatie, het voert een antibacteriële werking uit en voorkomt folliculitis.

AANBEVOLEN VOOR: Alle huidtypes en alle delen van het lichaam.

GEBRUIK: Gebruiken vóór het epileren om de huid te verzachten en te reinigen en voor te bereiden op het verwijderen van de haren; in kleine hoeveelheden aanbrengen op het te behandelen gebied en inmasseren tot het volledig is opgenomen.

BELANGRIJKSTE INGREDIËNTEN

Aloë extract: Aloë Vera is zeer rijk aan mucopolysacchariden, daarom heeft het een groot vermogen om vocht vast te houden; het is een zeer effectief middel bij de behandeling van een droge huid. Hypoallergeen, verzachtend en ontstekingsremmend; geschikt voor de atopische en gevoelige huid.

Saccharomyces cerevisiae of “bakkersgist”: Deze gist van de Saccharomycetaceae-familie heeft een antioxiderende en ontgiftende werking en heeft een voedende werking op haar, huid en nagels; de gist is uitstekend geschikt voor huidproblemen (acne en dermatitis) of om het immuunsysteem van het lichaam te stimuleren.

Natriumhyaluronaat: Vormt dankzij zijn hoge affiniteit met water een dunne film die de huid glad en gehydrateerd houdt.

Tarwekiemextract: Heeft verzachtende, hydraterende en verfrissende eigenschappen; het helpt roodheid en irritaties van de huid te verzachten.

Goudsbloem extract: Rijk aan triterpenen, flavonoïden, polysacchariden, carotenen en fytosterolen. De flavonoïden en slijmstoffen hebben opmerkelijke verzachtende eigenschappen. Dankzij de aanwezigheid van carotenen heeft het extract een ontzwellende en beschermende werking op de huid en voorkomt het ontstekingen en irritaties.

     

Kamille extract: Dit extract geeft verlichting van roodheid en heeft verzachtende en kalmerendeeigenschappen. Het stimuleert de microcirculatie en de activiteit van de fibroblasten. Het bevordert ook de synthese van collageen, elastische vezels en hyaluronzuur, waardoor het herstel van de lederhuid en de opperhuid wordt bevorderd.

Kaasjeskruid extract: Hydraterend, verzachtend en ontzwellend. Dankzij het hoge gehalte aan slijmstoffen levert het kaasjeskruid extract een beschermende en verzachtende gel op. Kaasjeskruid heeft ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen en is de ideale behandeling voor de kwetsbare huid.

Heemst wortelextract: Het is rijk aan slijmstoffen en pectine, waardoor het uitstekende hydraterende eigenschappen heeft.

Natriumlactaat, natriumpyroglutamaat, fructose, glycine, inositol, niacinamide, ureum: Een mix van hydraterende bestanddelen in een waterige oplossing. Het is een natuurlijke vervanger van de NMF (Natural Moisturizing Factor) van de huid. Teatree extract: Het verzacht irritaties en behandelt kleine huidaandoeningen dankzij zijn uitzonderlijke natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Theeboomolie bevat ook terpenen, die een antiseptische en antimycotische werking hebben.

EPIL OFF SPRAY

Epil Off Spray is de bodylotion om te gebruiken na het epileren en helpt om de haargroei te vertragen. Papaja-extract, ureum, bromelaïne en plantenextracten van aloë, calendula, kamille en kaasjeskruid zijn een kostbare mix met verzachtende, verfrissende en diep hydraterende eigenschappen. Voor extra hydratatie en een zacht gevoel na het ontharen.

AANBEVOLEN VOOR: Alle huidtypes en alle delen van het lichaam.

GEBRUIK: Na het ontharen op het behandelde gebied sprayen en inmasseren tot het volledig is opgenomen. Breng de spray gedurende een week na het epileren dagelijks aan. 

BELANGRIJKSTE INGREDIËNTEN

Aloë extract: Aloë Vera is zeer rijk aan mucopolysacchariden, daarom heeft het een groot vermogen om vocht vast te houden; het is een zeer effectief middel bij de behandeling van een droge huid. Hypoallergeen, verzachtend en ontstekingsremmend; geschikt voor de atopische en gevoelige huid. Het is ook aangetoond dat het de hergroei van haar tot 80% tegengaat dankzij zijn vermogen om de haarfollikel diep te hydrateren.

Ureum: Het heeft twee fundamentele eigenschappen: het houdt water vast en revitaliseert de droge en schrale huid. Het is keratolytisch: het verbetert de hoornlaag en bevordert de natuurlijke afschilfering ervan, zodat tijdens de hergroei het folliculaire ostium niet wordt afgesloten door dode huidcellen, wat de klassieke "ingegroeide haar" veroorzaakt.

Pepermunt: Ontspannend en stimulerend. Uitstekend voor de huid, het geeft deze een fris gevoel. Het vermindert roodheid en huidirritatie en kalmeert eventuele jeuk. Munt helpt niet alleen pijn en roodheid te verzachten, maar werkt ook vaatvernauwend door de poriën waarin het haar zit te sluiten, waardoor de hergroei wordt vertraagd.

Bromelaïne: Bromelaïne verwijst naar een reeks proteolytische enzymen die worden gewonnen uit het vruchtvlees maar vooral uit de stengel van de ananas. Deze enzymen zijn in staat de peptidebindingen te verbreken die aminozuren en dus eiwitten met elkaar verbinden. Daarom heeft het de kracht om de haargroei geleidelijk te vertragen.

Papaja extract: Antioxiderend, scrubbend en een hulpmiddel voor het vertragen van de haargroei omdat het dankzij zijn proteolytische activiteit de keratinefilamenten, de belangrijkste bestanddelen van het haar, afbreekt en zo de hergroei ervan vertraagt.

Goudsbloem extract: Rijk aan triterpenen, flavonoïden, polysacchariden, carotenen en fytosterolen. De flavonoïden en slijmstoffen hebben opmerkelijke verzachtende eigenschappen. Dankzij de aanwezigheid van carotenen heeft het extract een ontzwellende en beschermende werking op de huid en voorkomt het ontstekingen en irritaties.

Kamille extract: Dit extract geeft verlichting van roodheid en heeft verzachtende en kalmerende eigenschappen. Het stimuleert de microcirculatie en de activiteit van de fibroblasten. Het bevordert ook de synthese van collageen, elastische vezels en hyaluronzuur, waardoor het herstel van de lederhuid en de opperhuid wordt bevorderd.

Kaasjeskruid bladextract: Hydraterend, verzachtend en ontzwellend. Dankzij het hoge gehalte aan slijmstoffen levert het kaasjeskruid extract een beschermende en verzachtende gel op. Kaasjeskruid heeft ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen en is de ideale behandeling voor de kwetsbare huid.

Heemst wortelextract: Het is rijk aan slijmstoffen en pectine, waardoor het uitstekende hydraterende eigenschappen heeft.

Natriumlactaat, Natriumpyroglutamaat, Fructose, Glycine, Inositol, Niacinamide, Ureum: Een mix van hydraterende bestanddelen in een waterige oplossing. Het is een natuurlijke vervanger van de NMF (Natural Moisturizing Factor) van de huid.

Aloë barbadensis bladsap (*), Alcohol denat., Glycerine, Propanediol, Ureum, Mentha piperita (Pepermunt) bladextract, Bromelaïne, Papaïne, Aloë barbadensis bladextract (*), Calendula officinalis (Goudsbloem) bloemextract (*), Chamomilla recutita (Matricaria)(Echte Kamille) bloemextract (*), Malva sylvestris (Kaasjeskruid) bloem/bladextract (*), Fructose, Glycine, Inositol, Niacinamide, Natriumbenzoaat, Maltodextrine, Althaea officinalis (Heemst) wortelextract (*), Benzylalcohol, Natriumlactaat, Natriumpyroglutamaat, Melkzuur, Water, Limoneen.

 

Wax verwarmer >>

Epilend hars >>

Epil Off Spray >>

Epil Start Gel >>