Ceramiden en het Phytomer Cica Mask

De eerste Cica formule voor een verzwakte en gevoelige huid
96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Het Cica Mask  is veel meer dan een verzachtend masker voor de gevoelige huid. Het is een herstellend masker voor de gevoelige en verzwakte huid.

Cica Mask heeft het allemaal:

  • De herstellende werking, die verder gaat dan die van een klassiek kalmerend masker
  • De hoogwaardige formule die vertrouwt op de meest effectieve mariene ingrediënten om de huid minder gevoelig te maken
  • Een unieke, zeer tolerante, geurvrije balsem textuur 

Wat zijn Ciramiden?

Ceramiden zijn natuurlijke lipiden (vetachtige stoffen) die van nature voorkomen in de huid. Ze zijn essentieel voor het behoud van een gezonde huidbarrière, die helpt bij het vasthouden van vocht en het beschermen van de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en bacteriën.

In cosmetica worden ceramiden vaak gebruikt vanwege hun vermogen om de huid te hydrateren en te beschermen. Wanneer ze worden toegevoegd aan huidverzorgingsproducten, zoals crèmes, lotions en serums, kunnen ceramiden helpen bij het herstellen van de natuurlijke balans van de huid en bij het verminderen van vochtverlies.

Ceramiden spelen ook een rol bij het verbeteren van de algehele gezondheid van de huid. Ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid, het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels, en het verbeteren van de soepelheid en zachtheid van de huid.

Het gebruik van ceramiden in cosmetica kan vooral gunstig zijn voor mensen met een droge huid, gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem. Door ceramiden toe te voegen aan hun huidverzorgingsroutine, kunnen ze de barrièrefunctie van hun huid versterken en hun huid gezonder en gehydrateerd houden.