Zonnebescherming voor korte en langdurige blootstelling aan UV stralen

Zonnebescherming is belangrijk omdat langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot schadelijke effecten op de huid en de algemene gezondheid.

Zonlicht bevat ultraviolette (UV) stralen, met name UVA en UVB stralen, die schade aan de huid kunnen veroorzaken. Korte termijn blootstelling aan de zon kan leiden tot zonnebrand, terwijl langdurige blootstelling kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, rimpels, donkere vlekken en zelfs huidkanker.

Daarom is het van vitaal belang om zonnebescherming toe te passen om deze negatieve effecten te minimaliseren.

Om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, zijn er verschillende methoden en producten die je kunt gebruiken:

 1. Zonnebrandcrème: Dit is een van de meest gebruikte methoden om je huid te beschermen. Zonnebrandcrèmes bevatten specifieke ingrediënten die UV-stralen absorberen of weerkaatsen voordat ze schade aan je huid kunnen veroorzaken.

  1. Kleding: Het dragen van beschermende kleding, zoals lange mouwen, hoeden en zonnebrillen, kan ook helpen om je huid te beschermen tegen directe blootstelling aan de zon.

  2. Schaduw opzoeken: Zoek regelmatig schaduw op, vooral tijdens de uren waarin de zon het sterkst is, meestal tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

  3. Blijf gehydrateerd: Voldoende hydratatie is belangrijk om je huid gezond te houden, vooral wanneer je in de zon bent.

  4. Wat betreft de ingrediënten in zonnebrandcrèmes, zijn er enkele die potentieel schadelijk kunnen zijn voor de huid of de algemene gezondheid. Dit zijn onder andere:

   1. Oxybenzone: Dit is een chemisch UV-filter dat in sommige zonnebrandcrèmes wordt gebruikt. Er zijn zorgen geuit over de mogelijke hormoonverstorende effecten van oxybenzone, hoewel de meeste experts van mening zijn dat het veilig is bij normaal gebruik.

   2. Octinoxate: Nog een chemisch UV-filter dat in sommige zonnebrandcrèmes voorkomt. Het is vergelijkbaar met oxybenzone en heeft vergelijkbare zorgen over mogelijke hormoonverstoring.

   3. Parabenen: Deze conserveermiddelen worden soms in cosmetische producten, inclusief zonnebrandcrèmes, gebruikt. Er zijn zorgen geuit over hun mogelijke hormoonverstorende eigenschappen.

   4. Retinylpalmitaat (vitamine A-palmitaat): Er is enige bezorgdheid dat deze vorm van vitamine A, wanneer blootgesteld aan zonlicht, de vorming van vrije radicalen kan bevorderen, wat de huidschade kan vergroten.

Er zijn verschillende soorten UV-licht, deze zijn verdeeld in UV A / UV B / UV C, afhankelijk van hun lengte en energie.

 • Het grootste deel van UV-C wordt geblokkeerd door de ozonlaag.
 • UV B is de middelste lengte: negatief effect ervan is zonnebrand, dermatitis en huidbeschadiging.
 • UV A heeft de langste golflengte, gaat door glas, hoofd boosdoener in fotoveroudering ( rimpels, pigmentatie enz.).
 • SPF ( zonbeschermingsfactoren ) markeert de UV B beschermingsindex
 • PA ( beschermingsklasse van UVA ) markeert de UV A beschermingsindex/ markering met “+” ( max 4 plussen).

Lakshmi Sun Care, producten uit de natuur, hebben de nieuwste en niet toxische filter Tinosorb® A2B.

https://cosmeticabestellen.nl/collections/zonbescherming

Advies en Contact

Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies met betrekking tot je huidproblemen?

Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Je kunt ook terecht bij cosmeticabestellen.nl voor professioneel advies over huidverzorging en producten. Bovendien kun je bij Esthetisch Centrum Tilburg terecht voor deskundig advies en behandelingen op maat.

Jouw huidgezondheid is belangrijk, en we staan klaar om je te helpen met de juiste informatie en oplossingen.

Neem gerust contact met ons op:

Lilyan de Bruin
Esthetisch Centrum Tilburg: https://www.esthetischcentrumtilburg.nl/contact-bereikbaarheid-telefonisch-013-5360944

 Wil je een huid advies?

Geef een eerste korte omschrijving van je huidtype, wat je huid probleem is en wat je wensen zijn. Daarna wordt er contact met je opgenomen.

We zijn bereikbaar op telefoonnummer:013-5360944. Bij geen gehoor  bellen we je zo snel als mogelijk terug.

Samen streven we ernaar om jouw huid gezond en stralend te houden!